PRP kurs

Kursavgift: 5500.-

 

Kurset passer for: Helsesekretær, Sykepleiere, Tannleger, Leger

 

Varighet: 8 timer

 

Kursholder: Tannleger Ragni E Funner

 

Kursdeltaker oppnår: Sertifisering i PRP ansikt og hår/hodebunnsbehandling. 

Hva er PRP?

PRP (Platelet Rich Plasma) direkte oversatt, er blodplasma som er rikt på blodplater. 

PRP har også fått navnet ”Dracula”- eller "Vampire"-behandling fordi man bruker klientens eget blod til injeksjonsbehandlinger.

Blodet sentrifugeres for å separere de røde blodcellene fra blodplatene. Deretter aktiviseres blodplatene med en aktivator. 

PRP kurs

PRP-behandlingen er en behandling basert på naturens egne premisser i og med at vi benytter kroppens eget tilhelings-system via blodplater som blir aktivisert, og reparasjonsprosesser blir satt i gang, nytt kollagen og elastin dannes, små kapillærer vokser inn i områder hvor det trengs slik at man får bedre sirkulasjon og det stimulerer til ens egen dannelse av hyaluronsyre, som gir økt fuktighet i huden.

Vi gjør også kombinasjonsbehandlinger med PRP og trådløft - PRP og andre injeksjoner f.eks. med fillere eller mesoterapi.

 

Vi bruker PRP Activator Med fra PromoItalia som inneholder en faktor som gjør at så og si alle blodplatene blir aktivisert. Ved bruk av vanlig aktivator, så blir bare de ytterste blodplatene aktivert.

Med Activator Med får man da et bedre resultat.

 

Vi bruker et helt nytt, innovativt, veldig enkelt og lukket PRP-kit system, som så og si eliminerer risikoen for kontaminering. Det er ingen overføring av blod mellom kanyler. Studier viser at de fleste PRP kit på markedet idag utviser en risko for kontaminasjon og flere kjente PRP kit er testet for dette og det er blitt funnet flere som har høyere kontaminasjon enn forventet.

 

Vi bruker enten Butterfly nål, eller vanlig nål når vi tar blodet fra kunden. Det er en smakssak, selv om det er vist i studier at det kan gi noe bedre resultat ved å bruke en vanlig nål, da blodet kommer fortere over i glasset/kanylen det skal sentrifugeres i.

 

Sentrifugen vår er fra Centurion i England, og heter Centurion PRP Pro-M. Den er håndlaget i UK, og har et stilrent, tidløst og moderne design. Det er brukt de aller beste og sterkeste komponenter i bygging av denne sentrifugen. Det er en Swing out rotor buccet system i sentrifugen eller et fast rotor-system. De fleste velger swing out rotor til PRP.

 

Basert på Centurion sine mest anerkjente modeller er PRP-S og PRP-M de mest allsidige og populære sentrifuger som brukes til PRP-applikasjoner over hele verden, fra kosmetikkindustrien til ledende sykehus og sportsterapienheter.

Centurion kan spesial-tilpasse «kurvene» etter størrelsen på PRP glasset skal sentrifugeres i.

Centurion Scientific Ltd Centrifuges comply to all relevant EU standards of quality and medical devices IEC 61010 and CE conformity test marks emission, immunity to EN/IEC 61326-1, Class B